Rejbak po wołkowsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy gotowany  g  x   kcal =  kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rejbak po wołkowsku
  1. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce.
  2. 2. Gotowany boczek i wieprzowinę kroimy w kostkę.
  3. 3. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, obie mąki, boczek i wieprzowinę.
  4. 4. Cebule obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  5. 5. Słoninę i kiełbasę drobno kroimy.
  6. 6. Na rozgrzanej patelni smażymy razem cebulę, kiełbasę i słoninę.
  7. 7. Dodajemy masę ziemniaczaną i całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  8. 8. Przekładamy masę do natłuszczonego smalcem i obsypanego bułką tartą naczynia żaroodpornego.
  9. 9. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 200°C, pieczemy przez 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina ziemniaki
Metody przygotowania: Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.07