Ogórkowe koreczki z krewetkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ogórkowe koreczki z krewetkami
  1. 1. Ogórki kroimy na równe słupki wysokie na ok.3 cm, wyjmujemy pestki z miąższem i układamy ogórki na półmisku.
  2. 2. Twaróg mieszamy z sokiem z cytryny.
  3. 3. Krewetki gotujemy w osolonej wodzie, wrzucamy na sito i odsączamy z wody. Kilka krewetek odkładamy do dekoracji.
  4. 4. Resztę krewetek kroimy na połówki i mieszamy z twarogiem, posiekaną bazylią, pieprzem, solą i papryką w proszku.
  5. 5. Przyrządzoną masą faszerujemy ogórki, na wierzch kładziemy krewetkę.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.813