Bitki nadziewane słoniną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwiczka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Słonina wędzona  g  x   kcal =  kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bitki nadziewane słoniną
  1. 1. Mięso kroimy na 8 równych części (grubości małego palca), lekko je zbijamy, wyrównujemy końcem noża, nadając im jednakowy, podłużny kształt.
  2. 2. Każdą bitkę szpikujemy wzdłuż słoniną pokrojoną w małe, cienkie paski.
  3. 3. Mięso solimy, oprószamy mąką.
  4. 4. Smażymy z dwóch stron na patelni, na rozgrzanym maśle (6 dkg).
  5. 5. Przekrojone kajzerki smażymy na pozostałym maśle.
  6. 6. Do masła, pozostałego ze smażenia bitek, dodajemy maderę i dwie łyżki wody.
  7. 7. Tak przygotowanym sosem polewamy bitki, a na mięsie układamy grzanki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.779