Muffiny czekoladowe

Muffiny czekoladowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka kukurydziana  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Olej słonecznikowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Muffiny czekoladowe
  1. 1. Masło kroimy w kostkę, a czekoladę kruszymy.
    Masło kroimy w kostkę, a czekoladę kruszymy.
  2. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C.
  3. 3. Do dużego rondla wsypujemy mąkę kukurydzianą, kakao, brązowy cukier i zalewamy całość schłodzoną wodą.
  4. 4. Gotujemy na średnim ogniu mieszając aż zawrze. Całość powinna być gładka i gęsta.
  5. 5. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ciemną czekoladę i masło.
  6. 6. Mieszamy aż się roztopią i wciąż mieszając dodajemy olej, ekstrakt waniliowy i jedno jajo.
  7. 7. Dodajemy kolejne jajo z cukrem pudrem i mieszamy aż całość będzie gładka.
  8. 8. W misce mieszamy mąkę z cukrem waniliowym.
  9. 9. Stopniowo przesypujemy mąkę do kremu i dokładnie miksujemy.
  10. 10. Nakładamy łyżką ciasto do 12 papierowych foremek i pieczemy przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: kakao mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.766