Muffiny czekoladowe

Muffiny czekoladowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka kukurydziana  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Olej słonecznikowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Muffiny czekoladowe
  1. 1. Masło kroimy w kostkę, a czekoladę kruszymy.
    Masło kroimy w kostkę, a czekoladę kruszymy.
  2. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C.
  3. 3. Do dużego rondla wsypujemy mąkę kukurydzianą, kakao, brązowy cukier i zalewamy całość schłodzoną wodą.
  4. 4. Gotujemy na średnim ogniu mieszając aż zawrze. Całość powinna być gładka i gęsta.
  5. 5. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ciemną czekoladę i masło.
  6. 6. Mieszamy aż się roztopią i wciąż mieszając dodajemy olej, ekstrakt waniliowy i jedno jajo.
  7. 7. Dodajemy kolejne jajo z cukrem pudrem i mieszamy aż całość będzie gładka.
  8. 8. W misce mieszamy mąkę z cukrem waniliowym.
  9. 9. Stopniowo przesypujemy mąkę do kremu i dokładnie miksujemy.
  10. 10. Nakładamy łyżką ciasto do 12 papierowych foremek i pieczemy przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: kakao mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.5