Gulasz warzywny z kaszą kuskus

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza kuskus  g  x  kcal =  kcal
Batat  g  x  kcal =  kcal
Fasola czerwona z puszki  g  x  kcal =  kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz warzywny z kaszą kuskus
  1. 1. Oczyszczone, obrane i umyte warzywa: cebulę, paprykę, marchewkę, batat, czosnek oraz białe części pora kroimy.
  2. 2. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę i mieszając smażymy przez około 15 minut. W trakcie smażenia podlewamy je wodą, zapobiegnie to ich przywieraniu.
  3. 3. Dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dusimy warzywa na patelni do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Zagotowujmy wodę. Wsypujemy do niej kuskus, cynamon i sól. Całość mieszamy, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut.
  5. 5. Na talerze wykładamy kaszę i polewamy ją gulaszem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.527