Gulasz warzywny z kaszą kuskus

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza kuskus  g  x  kcal =  kcal
Batat  g  x  kcal =  kcal
Fasola czerwona z puszki  g  x  kcal =  kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz warzywny z kaszą kuskus
  1. 1. Oczyszczone, obrane i umyte warzywa: cebulę, paprykę, marchewkę, batat, czosnek oraz białe części pora kroimy.
  2. 2. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę i mieszając smażymy przez około 15 minut. W trakcie smażenia podlewamy je wodą, zapobiegnie to ich przywieraniu.
  3. 3. Dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dusimy warzywa na patelni do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Zagotowujmy wodę. Wsypujemy do niej kuskus, cynamon i sól. Całość mieszamy, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut.
  5. 5. Na talerze wykładamy kaszę i polewamy ją gulaszem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.192