Gulasz warzywny z kaszą kuskus

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza kuskus  g  x  kcal =  kcal
Batat  g  x  kcal =  kcal
Fasola czerwona z puszki  g  x  kcal =  kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz warzywny z kaszą kuskus
  1. 1. Oczyszczone, obrane i umyte warzywa: cebulę, paprykę, marchewkę, batat, czosnek oraz białe części pora kroimy.
  2. 2. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę i mieszając smażymy przez około 15 minut. W trakcie smażenia podlewamy je wodą, zapobiegnie to ich przywieraniu.
  3. 3. Dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dusimy warzywa na patelni do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Zagotowujmy wodę. Wsypujemy do niej kuskus, cynamon i sól. Całość mieszamy, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut.
  5. 5. Na talerze wykładamy kaszę i polewamy ją gulaszem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.841