Bezy angielskie

Bezy angielskie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
9
Średnia 4 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bezy angielskie
  1. 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy połowę cukru i dalej ubijamy aż do rozpuszczenia się cukru.
    Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy połowę cukru i dalej ubijamy aż do rozpuszczenia się cukru.
  2. 2. Następnie dodajemy pozostałą część cukru, cukier waniliowy, ocet i mąkę ziemniaczaną. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do rożka cukierniczego, rozprowadzamy punktowo na przygotowanej uprzednio blaszce
  3. 3. Suszymy w piekarniku rozgrzanym do około 130°C przez okoł2 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd903033 lotrisone
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.575