Ciastka francuskie z masą owocową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Kwasek cytrynowy / E-330  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada z renklod  g  x   kcal =  kcal
Sok malinowy  g  x   kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciastka francuskie z masą owocową
  1. 1. 1.Rozwałkowujemy ciasto na grubość 1 cm i przenosimy je za pomocą wałka na blachę.
  2. 2. Pieczemy około 15 minut.
  3. 3. Gdy się zarumieni wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
  4. 4. Kroimy w pasy o szerokości około 10 cm i smarujemy marmoladą połowę pasów.
  5. 5. Sporządzamy syrop z cukru, soku malinowego i kwasku cytrynowego. Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy.
  6. 6. Ubijamy pianę z białek w gorącej kąpieli wodnej i dodajemy do niej syrop. Mieszamy i ubijamy do zgęstnienia masy.
  7. 7. Masę schładzamy i doprawiamy sokiem z cytryny.
  8. 8. Pasy smarujemy masą i układamy na pasach z marmoladą.
  9. 9. 9.Wierzchnią warstwę dekorujemy cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.014