Pierożki chińskie

Pierożki chińskie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
10
Średnia 3 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby Mun  g  x  kcal = 0 kcal
Olej sezamowy  g  x  kcal =  kcal
Łopatka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Kapusta pekińska  g  x  kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierożki chińskie
  1. 1. Oczyszczone grzyby moczymy w ciepłej wodzie.
    Oczyszczone grzyby moczymy w ciepłej wodzie.
  2. 2. Gdy napęcznieją, zalewamy je wrzątkiem i gotujemy przez kilkanaście minut, po czym usuwamy nasadę i siekamy.
  3. 3. Obraną i posiekaną cebulę wrzucamy na rozgrzany olej. Kiedy się zarumieni, dodajemy do niej pokrojoną kapustę i całość smażymy przez około 10 minut.
  4. 4. Ze startego imbiru wyciskamy sok i dodajemy 2 łyżki do mięsa, grzybów i kapusty, a pozostały sok dodajemy do posiekanego szczypiorku, sosu sojowego oraz cynamonu.
  5. 5. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. 6. Przygotowany farsz odstawiamy na godzinę.
  7. 7. Przesianą mąkę łączymy z jajem, szczyptą soli i olejem aby przygotować ciasto na pierogi. Całość dokładnie wyrabiamy, tak aby nie było zbyt twarde.
  8. 8. Przygotowane ciasto przykrywamy wilgotną ściereczką. Po 30 minutach ponownie wyrabiamy ciasto przez 5 minut.
  9. 9. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki, a na środek każdego krążka nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy rogi.
  10. 10. Na rondelku z wodą kładziemy złożoną trzykrotnie gazę w taki sposób, aby gaza nie dotykała wody. Gotujemy wodę.
  11. 11. Na gazę rozkładamy pierożki i całość przykrywamy miską i gotujemy około 15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.927