Pierożki chińskie

Pierożki chińskie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
10
Średnia 3 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby Mun  g  x  kcal = 0 kcal
Olej sezamowy  g  x  kcal =  kcal
Łopatka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Kapusta pekińska  g  x  kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierożki chińskie
  1. 1. Oczyszczone grzyby moczymy w ciepłej wodzie.
    Oczyszczone grzyby moczymy w ciepłej wodzie.
  2. 2. Gdy napęcznieją, zalewamy je wrzątkiem i gotujemy przez kilkanaście minut, po czym usuwamy nasadę i siekamy.
  3. 3. Obraną i posiekaną cebulę wrzucamy na rozgrzany olej. Kiedy się zarumieni, dodajemy do niej pokrojoną kapustę i całość smażymy przez około 10 minut.
  4. 4. Ze startego imbiru wyciskamy sok i dodajemy 2 łyżki do mięsa, grzybów i kapusty, a pozostały sok dodajemy do posiekanego szczypiorku, sosu sojowego oraz cynamonu.
  5. 5. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. 6. Przygotowany farsz odstawiamy na godzinę.
  7. 7. Przesianą mąkę łączymy z jajem, szczyptą soli i olejem aby przygotować ciasto na pierogi. Całość dokładnie wyrabiamy, tak aby nie było zbyt twarde.
  8. 8. Przygotowane ciasto przykrywamy wilgotną ściereczką. Po 30 minutach ponownie wyrabiamy ciasto przez 5 minut.
  9. 9. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki, a na środek każdego krążka nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy rogi.
  10. 10. Na rondelku z wodą kładziemy złożoną trzykrotnie gazę w taki sposób, aby gaza nie dotykała wody. Gotujemy wodę.
  11. 11. Na gazę rozkładamy pierożki i całość przykrywamy miską i gotujemy około 15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.241