Papryka faszerowana soczewicą

Papryka faszerowana soczewicą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Soczewica  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Antonówka zwykła  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Oliwka zielona  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sos pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Papryka faszerowana soczewicą
  1. 1. Ciecierzycę gotujemy około 40 minut we wrzącej wodzie, tak, by była miękka. Następnie odcedzamy ją.
    Ciecierzycę gotujemy około 40 minut we wrzącej wodzie, tak, by była miękka. Następnie odcedzamy ją.
  2. 2. Z każdej papryki odcinamy górną część wraz z ogonkiem, wykrawamy gniazda nasienne i błonki.
  3. 3. Tak przygotowane papryki gotujemy 5 minut we wrzącej wodzie a następnie pozostawiamy aby woda odciekła.
  4. 4. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek i migdały. Smażymy około 5 minut.
  5. 5. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Smażymy kolejne 5 minut.
  6. 6. Dodajemy soczewicę i pozostałe składniki.
  7. 7. Napełniamy farszem papryk ii posypujemy drobno startym serem, a następnie ustawiamy w naczyniu żaroodpornym.
  8. 8. Zalewamy taką ilością wody, aby było przykryte całe dno.
  9. 9. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C. Pieczemy około 35 minut. Podajemy na gorąco, polane sosem pomidorowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.811