Pierogi na ostro z krewetkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Adżwan  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka kukurydziana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Miód akacjowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Otręby  g  x  kcal = 0 kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pełnoziarnista orkiszowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Grzyby Mun  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi na ostro z krewetkami
  1. 1. Plastry boczku podsmażamy na patelni.
  2. 2. Na powstałym tłuszczu rumienimy osuszone, drobno pokrojone mięso.
  3. 3. Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną dymkę. Całość odstawiamy do przestudzenia.
  4. 4. Pozbawione skorup krewetki gotujemy we wrzącej wodzie przez 5 minut, po czym studzimy i drobno kroimy.
  5. 5. Grzyby Mun moczymy w wodzie. Kiedy już napęcznieją drobno siekamy.
  6. 6. Zmielone mięso z boczkiem, przekładamy na patelnię. Dodajemy grzyby, krewetki, dwa jajka, sos sojowy, dwie łyżeczki miodu, curry oraz mąkę kukurydzianą. Doprawiamy wyciśniętym sokiem z imbiru, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Farsz dokładnie wyrabiamy, w razie potrzeby rozrzedzamy wodą.
  7. 7. Dokładnie mieszamy mąkę pszenną, mąkę pełnoziarnistą oraz otręby i łyżeczkę soli. Dodajemy do nich jedno jajko, smalec, dwie łyżeczki miodu i zagniatamy ciasto. Od czasu do czasu podlewamy wodą, aby nie było zbyt twarde.
  8. 8. Rozwałkowane ciasto kroimy na kwadraty i na środek każdego z nich kładziemy nadzienie. Brzegi sklejamy i formujemy pierożki.
  9. 9. Gotowe pierogi kładziemy na blaszkę, pokrytą papierem do pieczenia.
  10. 10. Smarujemy je pozostałym jajkiem.
  11. 11. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.186