Zapiekanka warzywna

Zapiekanka warzywna
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka warzywna
  1. 1. Obrane i pokrojone na plasterki grubości 1cm kalarepki zalewamy w garnku wrzącą wodą i gotujemy 10 minut.
    Obrane i pokrojone na plasterki grubości 1cm kalarepki zalewamy w garnku wrzącą wodą i gotujemy 10 minut.
  2. 2. Do kalarepek dorzucamy pokrojone w poprzek na połówki marchewki oraz pokrojoną cebulę.
  3. 3. Gotujemy kilkanaście minut, aż warzywa będą bardzo miękkie.
  4. 4. Miękkie warzywa odcedzamy, dodajemy gałkę muszkatołową, pieprz i sól.
  5. 5. Całość miksujemy na puree.
  6. 6. Do masy dodajemy tartą bułkę oraz żółtka i dokładnie mieszamy.
  7. 7. Białka jaj ubijamy i dodajemy do puree. Bardzo delikatnie mieszamy.
  8. 8. Całość przekładamy do żaroodpornego naczynia nasmarowanego olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
  9. 9. Zapiekamy około 35-40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.48