Żeberka po amerykańsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żeberka wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Żeberka po amerykańsku
  1. 1. Pomidory kroimy i wkładamy do garnka.
  2. 2. Zalewamy je połową szklanki wody, gotujemy przez 10 minut i przecieramy przez sito.
  3. 3. Piekarnik nagrzewamy do 230ºC.
  4. 4. Na ruszcie układamy żeberka, pieczemy 20-30 minut, aż tłuszcz się wytopi.
  5. 5. Wyjmujemy żeberka i zlewamy tłuszcz.
  6. 6. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju.
  7. 7. Dodajemy pomidory, ocet, maggi, ketchup, sól, musztardę, pieprz, cukier i chili.
  8. 8. Dusimy wszystko przez 10 - 15 minut.
  9. 9. Żeberka przekładamy na brytfannę, polewamy sosem i pieczemy w piekarniku o temperaturze 190ºC przez 1-1,5 godziny, polewając sosem.
  10. 10. Żeberka podajemy z frytkami, zieloną sałatą i ogórkiem konserwowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Odnośnie majonezu: ten sklepowy jest przeważnie robiony z jajek przemysłowych w formie proszku, ...
Bardzo dziękuję pomogło :)
warto pamietac ze po podgrzaniu do mniej wiecej 40 stopni, miod zachowuje swoje wlasciwosci ...
Ho
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.576