Żeberka po amerykańsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żeberka wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Żeberka po amerykańsku
  1. 1. Pomidory kroimy i wkładamy do garnka.
  2. 2. Zalewamy je połową szklanki wody, gotujemy przez 10 minut i przecieramy przez sito.
  3. 3. Piekarnik nagrzewamy do 230ºC.
  4. 4. Na ruszcie układamy żeberka, pieczemy 20-30 minut, aż tłuszcz się wytopi.
  5. 5. Wyjmujemy żeberka i zlewamy tłuszcz.
  6. 6. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju.
  7. 7. Dodajemy pomidory, ocet, maggi, ketchup, sól, musztardę, pieprz, cukier i chili.
  8. 8. Dusimy wszystko przez 10 - 15 minut.
  9. 9. Żeberka przekładamy na brytfannę, polewamy sosem i pieczemy w piekarniku o temperaturze 190ºC przez 1-1,5 godziny, polewając sosem.
  10. 10. Żeberka podajemy z frytkami, zieloną sałatą i ogórkiem konserwowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.257