Kalafior pod beszamelową pierzynką

Kalafior pod beszamelową pierzynką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kalafior pod beszamelową pierzynką
  1. 1. Podzielonego na różyczki kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie około 12 minut.
    Podzielonego na różyczki kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie około 12 minut.
  2. 2. W tym czasie w drugim garnku rozgrzewamy masło, a następnie dodajemy do niego mąkę i dokładnie mieszamy. Wlewamy mleko i mieszając gotujemy aż sos zgęstnieje.
  3. 3. W międzyczasie dodajemy ser, drobno posiekaną cebulę, pieprz i listek laurowy, dokładnie mieszamy.
  4. 4. Ugotowanego kalafiora wyjmujemy z wody, odcedzamy i wkładamy do garnka z sosem. Całość mieszamy i gotujemy do momentu aż sos ponownie zacznie wrzeć.
  5. 5. Kiedy potrawa będzie gotowa wyjmujemy liść laurowy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.752