Brokuł po chińsku

Brokuł po chińsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Wino Likierowe (Wzmocnione)  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Sok z pomarańczy  g  x   kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Brokuł po chińsku
  1. 1. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy korzeń imbiru i smażymy go przez 15 sekund.
    Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy korzeń imbiru i smażymy go przez 15 sekund.
  2. 2. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę i smażymy przez chwilę, ciągle mieszając.
  3. 3. Dodajemy brokuł podzielony na małe różyczki i smażymy przez 5 minut.
  4. 4. Warzywa zsuwamy na obrzeża patelni, a na środek wlewamy świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy wymieszany z winem likierowym (najlepiej sherry) i mąką ziemniaczaną.
  5. 5. Całość zagotowujemy, często mieszając. Dodajemy posiekane orzechy, mieszamy i jeszcze przez chwilę gotujemy.
  6. 6. Brokuły podajemy z makaronem ryżowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.535