Blińczyki z farszem warzywno - grzybowym

Blińczyki z farszem warzywno - grzybowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Blińczyki z farszem warzywno - grzybowym
  1. 1. Jajko ucieramy z cukrem i solą, po czym dodajemy do niego mąkę, szklankę mleka i całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
    Jajko ucieramy z cukrem i solą, po czym dodajemy do niego mąkę, szklankę mleka i całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  2. 2. Wlewamy resztę mleka i całość ponownie mieszamy.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki masła i smażymy na nim naleśniki.
  4. 4. Odciśniętą kapustę drobno kroimy i smażymy na drugiej patelni na 2 łyżkach masła.
  5. 5. W osolonej wodzie gotujemy do miękkości suszone grzyby.
  6. 6. Gotujemy jajo na twardo, następnie studzimy je, obieramy i siekamy.
  7. 7. Kroimy ugotowane grzyby i podsmażamy je na łyżce masła razem z posiekaną cebulą oraz siekanym jajkiem.
  8. 8. Na każdym naleśniku układamy farsz, po czym zawijamy brzegi tak, aby każdy naleśnik był w kształcie prostokąta.
  9. 9. Blińczyki smażymy na pozostałym maśle.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.383