Blińczyki z farszem warzywno - grzybowym

Blińczyki z farszem warzywno - grzybowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Blińczyki z farszem warzywno - grzybowym
  1. 1. Jajko ucieramy z cukrem i solą, po czym dodajemy do niego mąkę, szklankę mleka i całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
    Jajko ucieramy z cukrem i solą, po czym dodajemy do niego mąkę, szklankę mleka i całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  2. 2. Wlewamy resztę mleka i całość ponownie mieszamy.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki masła i smażymy na nim naleśniki.
  4. 4. Odciśniętą kapustę drobno kroimy i smażymy na drugiej patelni na 2 łyżkach masła.
  5. 5. W osolonej wodzie gotujemy do miękkości suszone grzyby.
  6. 6. Gotujemy jajo na twardo, następnie studzimy je, obieramy i siekamy.
  7. 7. Kroimy ugotowane grzyby i podsmażamy je na łyżce masła razem z posiekaną cebulą oraz siekanym jajkiem.
  8. 8. Na każdym naleśniku układamy farsz, po czym zawijamy brzegi tak, aby każdy naleśnik był w kształcie prostokąta.
  9. 9. Blińczyki smażymy na pozostałym maśle.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.456