Pieczeń z dzika po staropolsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Marynata z winem do dziczyzny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Dżem morelowy  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z dzika po staropolsku
  1. 1. Mięso myjemy, oczyszczamy z żył, rozbijamy tłuczkiem, zalewamy marynatą i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny.
  2. 2. Mięso wyjmujemy z naczynia, osuszamy, szpikujemy cienkimi paskami słoniny, nacieramy przyprawami i oprószamy mąką.
  3. 3. Rumienimy na silnie rozgrzanym oleju razem z obraną, opłukaną i drobno pokrojoną cebulą.
  4. 4. Całość skrapiamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodajemy umyte i namoczone śliwki, dżem i przyprawy.
  5. 5. Miękkie mięso wyjmujemy z naczynia i kroimy ukośnie w poprzek włókien.
  6. 6. Pokrojone mięso ponownie wkładamy do naczynia, polewamy przetartym i doprawionym sosem i chwilę dusimy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.781