Pieczeń z dzika po staropolsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Marynata z winem do dziczyzny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Dżem morelowy  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z dzika po staropolsku
  1. 1. Mięso myjemy, oczyszczamy z żył, rozbijamy tłuczkiem, zalewamy marynatą i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny.
  2. 2. Mięso wyjmujemy z naczynia, osuszamy, szpikujemy cienkimi paskami słoniny, nacieramy przyprawami i oprószamy mąką.
  3. 3. Rumienimy na silnie rozgrzanym oleju razem z obraną, opłukaną i drobno pokrojoną cebulą.
  4. 4. Całość skrapiamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodajemy umyte i namoczone śliwki, dżem i przyprawy.
  5. 5. Miękkie mięso wyjmujemy z naczynia i kroimy ukośnie w poprzek włókien.
  6. 6. Pokrojone mięso ponownie wkładamy do naczynia, polewamy przetartym i doprawionym sosem i chwilę dusimy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.697