Pieczeń z dzika po staropolsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Marynata z winem do dziczyzny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Dżem morelowy  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z dzika po staropolsku
  1. 1. Mięso myjemy, oczyszczamy z żył, rozbijamy tłuczkiem, zalewamy marynatą i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny.
  2. 2. Mięso wyjmujemy z naczynia, osuszamy, szpikujemy cienkimi paskami słoniny, nacieramy przyprawami i oprószamy mąką.
  3. 3. Rumienimy na silnie rozgrzanym oleju razem z obraną, opłukaną i drobno pokrojoną cebulą.
  4. 4. Całość skrapiamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodajemy umyte i namoczone śliwki, dżem i przyprawy.
  5. 5. Miękkie mięso wyjmujemy z naczynia i kroimy ukośnie w poprzek włókien.
  6. 6. Pokrojone mięso ponownie wkładamy do naczynia, polewamy przetartym i doprawionym sosem i chwilę dusimy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.39