Sałatka jabłkowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jabłko rajskie  g  x  kcal = 0 kcal
Antonówka zwykła  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka jabłkowa
  1. 1. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
  2. 2. Do wody dodajemy cebulę, cukier, goździki, listki laurowe i ziele angielskie, całość zagotowujemy.
  3. 3. Dodajemy ocet i ponownie zagotowujemy.
  4. 4. Rajskie jabłka myjemy, osuszamy i wkładamy do słoika.
  5. 5. Zalewamy je zalewą i odstawiamy na 24 godziny.
  6. 6. Antonówki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
  7. 7. Wyjmujemy z zalewy rajskie jabłka. Obsypujemy je startymi antonówkami.
  8. 8. Do cynamonu dodajemy łyżkę cukru i posypujemy nim jabłka.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.921