Keks bożonarodzeniowy

Keks bożonarodzeniowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Orzech  g  x  kcal = 0 kcal
Figi suszone  g  x   kcal =  kcal
Morele suszone  g  x   kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Margaryna miękka  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Keks bożonarodzeniowy
  1. 1. Morele i figi płuczemy, a następnie kroimy w paski. Parzymy rodzynki i siekamy orzechy.
    Morele i figi płuczemy, a następnie kroimy w paski. Parzymy rodzynki i siekamy orzechy.
  2. 2. Oddzielnie ucieramy żółtka z cukrem i wlewamy do nich powoli ocet. Białka ubijamy na sztywną i lśniącą pianę.
  3. 3. Łączymy je z żółtkami, dodajemy mąkę, wanilię, skórkę z pomarańczy i cytryny oraz bakalie. Wszystko lekko mieszamy i przekładamy do wcześniej przygotowanej blachy (wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą).
  4. 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150ºC na około 50 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.816