Blińczyki roladki

Blińczyki roladki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Blińczyki roladki
  1. 1. Jajko ucieramy z łyżką cukru i solą, dodajemy mąkę, szklankę mleka i mieszamy całość na jednolitą masę.
    Jajko ucieramy z łyżką cukru i solą, dodajemy mąkę, szklankę mleka i mieszamy  całość na jednolitą masę.
  2. 2. Wlewamy resztę mleka i ponownie mieszamy.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy 6 łyżek masła, smażymy na nim naleśniki.
  4. 4. Naleśniki smarujemy twarogiem wymieszanym z jajkiem i łyżką cukru.
  5. 5. Naleśniki zwijamy na kształt rolady i układamy w naczyniu żaroodpornym.
  6. 6. Wierzch blińczyków polewamy śmietaną wymieszaną z łyżką masła.
  7. 7. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.553