Kotlety z mięsa mielonego

Kotlety z mięsa mielonego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso mielone  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z mięsa mielonego
  1. 1. Kajzerkę moczymy w wodzie. Następnie odciskamy ją z nadmiaru płynu i dokładnie rozcieramy.
    Kajzerkę moczymy w wodzie. Następnie odciskamy ją z nadmiaru płynu i dokładnie rozcieramy.
  2. 2. Posiekaną cebulę dusimy na maśle.
  3. 3. Do mielonego mięsa dodajemy rozdrobnioną bułkę, mleko, jajko, miękką cebulę, sól, pieprz i natkę pietruszki. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  4. 4. Formujemy kotlety, panierujemy w bułce i smażymy na rozgrzanej oliwie na dość mocnym ogniu, aby powstała chrupiąca skórka.
  5. 5. Pod koniec smażenia zmniejszamy ogień i dopiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.684