Kotlety z mięsa mielonego

Kotlety z mięsa mielonego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso mielone  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety z mięsa mielonego
  1. 1. Kajzerkę moczymy w wodzie. Następnie odciskamy ją z nadmiaru płynu i dokładnie rozcieramy.
    Kajzerkę moczymy w wodzie. Następnie odciskamy ją z nadmiaru płynu i dokładnie rozcieramy.
  2. 2. Posiekaną cebulę dusimy na maśle.
  3. 3. Do mielonego mięsa dodajemy rozdrobnioną bułkę, mleko, jajko, miękką cebulę, sól, pieprz i natkę pietruszki. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  4. 4. Formujemy kotlety, panierujemy w bułce i smażymy na rozgrzanej oliwie na dość mocnym ogniu, aby powstała chrupiąca skórka.
  5. 5. Pod koniec smażenia zmniejszamy ogień i dopiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Śląska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Dla Joanny, bałkanistki: Też miałem ten problem z kawą paloną na bałkańską modłę - taka ...
Wody lecznicze ~ Gość
Mnie rowniez interesuje, ile zaleca sie pic Slotwinki na dobe, niestety nigdzie nie znalazlam ...
ja magnez mam na lodófce ;>
podpłomyka z ogniska jeszcze nie jadłam i chętnie spróbuję, sugeruję natomiast zrobić ...
Kiełbasa piwna ~ Gość
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.919