Ciasteczka jęczmienne z otrębami

Ciasteczka jęczmienne z otrębami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
8
Średnia 3.5 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Płatki jęczmienne  g  x  kcal =  kcal
Otręby jęczmienne  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasteczka jęczmienne z otrębami
  1. 1. W misce mieszamy mąkę z otrębami, sodą i zielem angielskim. Całość odstawiamy.
    W misce mieszamy mąkę z otrębami, sodą i zielem angielskim. Całość odstawiamy.
  2. 2. W drugiej misce mieszamy cukier z olejem, dodajemy mleko i białko jaja.
  3. 3. Gdy masa będzie puszysta, dodajemy stopniowo mąkę z otrębami i mieszamy, aż składniki się dobrze połączą.
  4. 4. Dosypujemy płatki oraz rodzynki i dokładnie mieszamy.
  5. 5. Na blachę nakładamy łyżką ciasto w odstępach 5cm. Każdemu ciastku nadajemy okrągły kształt.
  6. 6. Pieczemy w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez około 15 minut. Ciastka powinny się lekko zrumienić.
  7. 7. Upieczone ciastka wyjmujemy z piekarnika, po kilku minutach zdejmujemy z blachy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.27