Ciasteczka jęczmienne z otrębami

Ciasteczka jęczmienne z otrębami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
8
Średnia 3.5 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Płatki jęczmienne  g  x  kcal =  kcal
Otręby jęczmienne  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasteczka jęczmienne z otrębami
  1. 1. W misce mieszamy mąkę z otrębami, sodą i zielem angielskim. Całość odstawiamy.
    W misce mieszamy mąkę z otrębami, sodą i zielem angielskim. Całość odstawiamy.
  2. 2. W drugiej misce mieszamy cukier z olejem, dodajemy mleko i białko jaja.
  3. 3. Gdy masa będzie puszysta, dodajemy stopniowo mąkę z otrębami i mieszamy, aż składniki się dobrze połączą.
  4. 4. Dosypujemy płatki oraz rodzynki i dokładnie mieszamy.
  5. 5. Na blachę nakładamy łyżką ciasto w odstępach 5cm. Każdemu ciastku nadajemy okrągły kształt.
  6. 6. Pieczemy w nagrzanym do 190⁰C piekarniku przez około 15 minut. Ciastka powinny się lekko zrumienić.
  7. 7. Upieczone ciastka wyjmujemy z piekarnika, po kilku minutach zdejmujemy z blachy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.85