Samfaina

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Samfaina
  1. 1. Cebulę obrać i niezbyt drobno posiekać.
  2. 2. Bakłażana pokroić w kostkę.
  3. 3. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
  4. 4. W dużym garnku, na średnim ogniu rozgrzej olej.
  5. 5. Wrzuć cebulę i podsmażaj aż stanie się miękka.
  6. 6. Dodaj bakłażana, cukinię, paprykę i czosnek. Podsmażaj 5 minut, często mieszając.
  7. 7. Dodaj pomidory, natkę pietruszki i tymianek.
  8. 8. Przykryj garnek pokrywką, zmniejsz ogień i duś kolejne 5 minut.
  9. 9. Odkryj garnek i gotuj już bez przykrycia przez 10 minut., aż warzywa staną się miękkie a płyn wyparuje.
  10. 10. Przypraw solą, papryką, pieprzem i jeszcze chwilę pozostaw na ogniu.
  11. 11. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.826