Sałatka jarzynowa na sposób litewski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Fasola biała  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Brukiew  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka jarzynowa na sposób litewski
  1. 1. Fasolę myjemy, moczymy i pozostawiamy na noc w przegotowanej zimnej wodzie.
  2. 2. Gotujemy fasolę w tej samej wodzie, w której się moczyła.
  3. 3. Ziemniaki i buraka myjemy i gotujemy w łupinach. Po ostudzeniu, warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  4. 4. Ogórka i pomidory obieramy ze skórki i kroimy.
  5. 5. Kapustę drobno siekamy, solimy i ugniatamy, aż do pojawienia się soku.
  6. 6. Marchew, jabłko i brukiew po umyciu i obraniu ścieramy na tarce.
  7. 7. Cebulę, szczypiorek, pietruszkę i koper drobno siekamy.
  8. 8.  Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze śmietaną. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.824