Blińczyki z duszoną marchewką i rodzynkami

Blińczyki z duszoną marchewką i rodzynkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Blińczyki z duszoną marchewką i rodzynkami
  1. 1. Jajko ucieramy z cukrem i solą, a następnie dodajemy do niego mąkę, szklankę mleka i całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.
    Jajko ucieramy z cukrem i solą, a następnie dodajemy do niego mąkę, szklankę mleka i całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.
  2. 2. Wlewamy resztę mleka i ponownie mieszamy.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki masła i smażymy na nim naleśniki.
  4. 4. Marchew obieramy, drobno kroimy i dusimy z pozostałą ilością masła.
  5. 5. Rodzynki namaczamy i posypujemy cukrem.
  6. 6. Na usmażone naleśniki nakładamy marchew z rodzynkami, zwijamy brzegi w kopertę i całość lekko podsmażamy.
  7. 7. Po usmażeniu blińczyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150ºC przez około 5 minut, a następnie posypujemy je cukrem pudrem i podajemy ze śmietaną.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.664