Krucha szarlotka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Antonówka zwykła  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Płatki owsiane  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krucha szarlotka
  1. 1. Jabłka obieramy, myjemy, kroimy w cienkie plasterki i układamy w formie wysmarowanej tłuszczem.
  2. 2. Masło ucieramy z cukrem, cynamonem, gałką muszkatołową i zmielonymi goździkami. Dodajemy płatki wymieszane z mąką. Dokładnie mieszamy.
  3. 3. Maślaną masę rozprowadzamy równomiernie na jabłka.
  4. 4. Zwilżoną łyżką wyrównujemy powierzchnię.
  5. 5. Ciasto wkładamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika na 40-45 minut do zarumienienia.
  6. 6. 
  7. 7. Ciepłą szarlotkę możemy podawać z lodami waniliowymi.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.741