Sałatka owocowa z kaszą perłową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza jęczmienna perłowa  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Jabłka suszone  g  x   kcal =  kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka owocowa z kaszą perłową
  1. 1. Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie z mlekiem. Odcedzamy, przekładamy do miski a następnie zalewamy ją śmietanką.
  2. 2. Śliwki myjemy, moczymy w gorącej wodzie i osuszamy. Jeżeli śliwki suszone są z pestkami, należy je wyjąć.
  3. 3. Suszone jabłka myjemy, moczymy i drobno siekamy.
  4. 4. Świeże jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle tak aby się nie rozpadły.
  5. 5. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie, a następnie osuszamy.
  6. 6. Tak przygotowane owoce, cukier i wanilię dodajemy do kaszy. Wszystkie składniki razem mieszamy.
  7. 7. 7.Sałatkę dekorujemy sproszkowanym cynamonem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.805