Sałatka owocowa z kaszą perłową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza jęczmienna perłowa  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Jabłka suszone  g  x   kcal =  kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka owocowa z kaszą perłową
  1. 1. Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie z mlekiem. Odcedzamy, przekładamy do miski a następnie zalewamy ją śmietanką.
  2. 2. Śliwki myjemy, moczymy w gorącej wodzie i osuszamy. Jeżeli śliwki suszone są z pestkami, należy je wyjąć.
  3. 3. Suszone jabłka myjemy, moczymy i drobno siekamy.
  4. 4. Świeże jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle tak aby się nie rozpadły.
  5. 5. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie, a następnie osuszamy.
  6. 6. Tak przygotowane owoce, cukier i wanilię dodajemy do kaszy. Wszystkie składniki razem mieszamy.
  7. 7. 7.Sałatkę dekorujemy sproszkowanym cynamonem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.708