Okładki z jabłkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Drożdże piekarskie  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Okładki z jabłkami
  1. 1. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże, cukier i sól.
  2. 2. Dodajemy jajo i mąkę.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 2,5 godziny.
  4. 4. Kiedy ciasto wyrośnie, dodajemy do niego pokrojone jabłka.
  5. 5. Ciasto nabieramy namoczoną w tłuszczu łyżką stołową i smażymy na patelni z rozgrzanym masłem.
  6. 6. Okładki smażymy z dwóch stron.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia białoruska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.695