Baranina w sosie śmietanowym

Baranina w sosie śmietanowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
4
Średnia 2.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina w sosie śmietanowym
  1. 1. Z baraniny usuwamy tłuszcz i żyły.
    Z baraniny usuwamy tłuszcz i żyły.
  2. 2. Mięso myjemy, po czym nacieramy octem i cukrem, po czym wbijamy w nie ziarna ziela angielskiego i pieprzu.
  3. 3. Kładziemy mięso w misce i obkładamy pokrojonymi cienko plasterkami cebuli.
  4. 4. Wierzch mięsa posypujemy pokruszonym liściem laurowym.
  5. 5. Całość nakrywamy talerzem i przyciskamy.
  6. 6. Szczelnie zakryte mięso wstawiamy do lodówki na 3 dni. W tym czasie kilkakrotnie je obracamy.
  7. 7. Czwartego dnia wyjmujemy mięso z marynaty i usuwamy przyprawy.
  8. 8. Szpikujemy pokrojonym czosnkiem i paskami słoniny oraz przyprawiamy solą do smaku.
  9. 9. Podsmażamy pieczeń na maśle z każdej strony, po czym podlewamy ją kilkoma łyżkami wody.
  10. 10. Całość dusimy do momentu aż baranina stanie się miękka.
  11. 11. Mieszamy śmietanę z mąką i wlewamy ją do potrawy.
  12. 12. Baraninę podgrzewamy z sosem przez kilka minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina mleko i produkty mleczne
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.55