Baranina w sosie śmietanowym

Baranina w sosie śmietanowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
4
Średnia 2.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina w sosie śmietanowym
  1. 1. Z baraniny usuwamy tłuszcz i żyły.
    Z baraniny usuwamy tłuszcz i żyły.
  2. 2. Mięso myjemy, po czym nacieramy octem i cukrem, po czym wbijamy w nie ziarna ziela angielskiego i pieprzu.
  3. 3. Kładziemy mięso w misce i obkładamy pokrojonymi cienko plasterkami cebuli.
  4. 4. Wierzch mięsa posypujemy pokruszonym liściem laurowym.
  5. 5. Całość nakrywamy talerzem i przyciskamy.
  6. 6. Szczelnie zakryte mięso wstawiamy do lodówki na 3 dni. W tym czasie kilkakrotnie je obracamy.
  7. 7. Czwartego dnia wyjmujemy mięso z marynaty i usuwamy przyprawy.
  8. 8. Szpikujemy pokrojonym czosnkiem i paskami słoniny oraz przyprawiamy solą do smaku.
  9. 9. Podsmażamy pieczeń na maśle z każdej strony, po czym podlewamy ją kilkoma łyżkami wody.
  10. 10. Całość dusimy do momentu aż baranina stanie się miękka.
  11. 11. Mieszamy śmietanę z mąką i wlewamy ją do potrawy.
  12. 12. Baraninę podgrzewamy z sosem przez kilka minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina mleko i produkty mleczne
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Przyrządzanie ragout ~ Marcin Fryzjer
Ja ze względu na unikanie białej smierci (sól, mąka, cukier) robię najczęściej ragout ...
pięknie ! wszystko wyszło idealnie !
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.861