Brukselka z kuskusem

Brukselka z kuskusem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Kasza kuskus  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ser topiony  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Brukselka z kuskusem
  1. 1. Serki topione wkładamy do zamrażalnika na godzinę.
    Serki topione wkładamy do zamrażalnika na godzinę.
  2. 2. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż będzie lekko twardawa, po czym odcedzamy ją.
  3. 3. Umyte pieczarki kroimy na kawałki i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle.
  4. 4. Dodajemy posiekaną cebulę, trochę wody i dusimy całość przez kilkanaście minut.
  5. 5. Brukselkę mieszamy z kaszą kuskus oraz zawartością patelni i doprawiamy do smaku przyprawą maggi, solą i pieprzem.
  6. 6. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, posypujemy startymi zmrożonymi serkami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: kasza warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.757