Brukselka z kuskusem

Brukselka z kuskusem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Kasza kuskus  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ser topiony  g  x   kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa maggi  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Brukselka z kuskusem
  1. 1. Serki topione wkładamy do zamrażalnika na godzinę.
    Serki topione wkładamy do zamrażalnika na godzinę.
  2. 2. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż będzie lekko twardawa, po czym odcedzamy ją.
  3. 3. Umyte pieczarki kroimy na kawałki i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle.
  4. 4. Dodajemy posiekaną cebulę, trochę wody i dusimy całość przez kilkanaście minut.
  5. 5. Brukselkę mieszamy z kaszą kuskus oraz zawartością patelni i doprawiamy do smaku przyprawą maggi, solą i pieprzem.
  6. 6. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, posypujemy startymi zmrożonymi serkami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: kasza warzywa
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.831