Baranina w alkoholach

Baranina w alkoholach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina w alkoholach
  1. 1. Baraninę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
    Baraninę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Gotujemy wodę(600ml) z solą, po czym wkładamy do niej cebulę i mięso. Całość trzymamy na ogniu przez 5 minut. Po upływie tego czasu odcedzamy mięso a rosół odstawiamy do wystygnięcia.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy imbir razem z przecierem pomidorowym, czosnkiem i cebulą.
  4. 4. Po 2 minutach posypujemy cebulę mąką i smażymy przez kolejną minutę.
  5. 5. Dodajemy sos sojowy, czerwone wino, cukier i koniak. Gotujemy aż połowa płynu wyparuje.
  6. 6. Nagrzewamy piekarnik do 200°C. Do żaroodpornego naczynia wlewamy rosół i podgrzewamy aż będzie gorący. Wkładamy do niego mięso i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy sos z czerwonego wina.
  7. 7. Całość pieczemy około półtorej godziny. Wyjmujemy mięso na duży talerz, do reszty wlewamy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Gotujemy sos do momentu aż wyraźnie zgęstnieje.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.076