Baranina w alkoholach

Baranina w alkoholach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina w alkoholach
  1. 1. Baraninę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
    Baraninę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Gotujemy wodę(600ml) z solą, po czym wkładamy do niej cebulę i mięso. Całość trzymamy na ogniu przez 5 minut. Po upływie tego czasu odcedzamy mięso a rosół odstawiamy do wystygnięcia.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy imbir razem z przecierem pomidorowym, czosnkiem i cebulą.
  4. 4. Po 2 minutach posypujemy cebulę mąką i smażymy przez kolejną minutę.
  5. 5. Dodajemy sos sojowy, czerwone wino, cukier i koniak. Gotujemy aż połowa płynu wyparuje.
  6. 6. Nagrzewamy piekarnik do 200°C. Do żaroodpornego naczynia wlewamy rosół i podgrzewamy aż będzie gorący. Wkładamy do niego mięso i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy sos z czerwonego wina.
  7. 7. Całość pieczemy około półtorej godziny. Wyjmujemy mięso na duży talerz, do reszty wlewamy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Gotujemy sos do momentu aż wyraźnie zgęstnieje.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.194