Zupa ze szpinaku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa ze szpinaku
  1. 1. Myjemy dokładnie szpinak pod zimną bieżącą wodą.
  2. 2. Osuszamy go i kroimy dość grubo.
  3. 3. Doprowadzamy bulion do wrzenia i dodajemy szpinak. Gotujemy około 6-8 minut, po czym odcedzamy dokładnie szpinak na durszlaku. Pozostały bulion przelewamy do miski.
  4. 4. Ugotowany szpinak siekamy.
  5. 5. Rozpuszczamy masło na patelni. Gdy piana opadnie, zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy do masła mąkę i dokładnie mieszamy.
  6. 6. Dolewamy do patelni niewielką ilość rosołu i mieszamy dokładnie z zasmażką.
  7. 7. Przelewamy rosół z miski i zasmażkę do rondla i stale mieszając doprowadzamy do wrzenia.
  8. 8. Dodajemy szpinak i doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  9. 9. Gdy całość się zagotuje, przykrywamy garnek przykrywką i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
  10. 10. Przed podaniem ozdabiamy talerze z zupą kawałkami ugotowanych na twardo jajek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.417