Zupa ze szpinaku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa ze szpinaku
  1. 1. Myjemy dokładnie szpinak pod zimną bieżącą wodą.
  2. 2. Osuszamy go i kroimy dość grubo.
  3. 3. Doprowadzamy bulion do wrzenia i dodajemy szpinak. Gotujemy około 6-8 minut, po czym odcedzamy dokładnie szpinak na durszlaku. Pozostały bulion przelewamy do miski.
  4. 4. Ugotowany szpinak siekamy.
  5. 5. Rozpuszczamy masło na patelni. Gdy piana opadnie, zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy do masła mąkę i dokładnie mieszamy.
  6. 6. Dolewamy do patelni niewielką ilość rosołu i mieszamy dokładnie z zasmażką.
  7. 7. Przelewamy rosół z miski i zasmażkę do rondla i stale mieszając doprowadzamy do wrzenia.
  8. 8. Dodajemy szpinak i doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  9. 9. Gdy całość się zagotuje, przykrywamy garnek przykrywką i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
  10. 10. Przed podaniem ozdabiamy talerze z zupą kawałkami ugotowanych na twardo jajek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.67