Naleśniki z salami, żółtym serem i cebulą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na naleśniki  g  x   kcal =  kcal
Ser Edam  g  x  kcal = 0 kcal
Salami  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Gorgonzola  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki z salami, żółtym serem i cebulą
  1. 1. Smażymy naleśniki.
  2. 2. Oczyszczoną i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę kroimy w piórka.
  3. 3. Posiekaną cebulę przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
  4. 4. Dodajemy paprykę i doprawiamy oregano, solą oraz pieprzem.
  5. 5. Połowę naleśnika obkładamy plasterkami salami oraz papryką przesmażoną z cebulą.
  6. 6. Posypujemy startym żółtym serem i rozkruszoną gorgonzolą.
  7. 7. Naleśniki składamy w ćwiartki.
  8. 8. Tak przygotowane zapiekamy na tej samej patelni, na której smażyliśmy cebulę.
  9. 9. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości ok. 1cm.
  10. 10. Żeliwną patelnię smarujemy słoniną. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojony czosnek.
  11. 11. Wyjmujemy go i na tym samym tłuszczu obsmażamy delikatnie z obydwu stron plastry pomidora.
  12. 12. Układamy podsmażone plastry na naleśnikach. Skrapiamy sosem sojowym i dekorujemy oregano oraz serem.
  13. 13. Naleśniki najlepiej smakują na gorąco.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia meksykańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.812