Baranina na sposób chiński

Baranina na sposób chiński
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Groszek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina na sposób chiński
  1. 1. Mieszamy łyżeczkę soli, łyżkę wódki, łyżkę oleju, jarzynkę, białko i łyżkę mąki ziemniaczanej.
    Mieszamy łyżeczkę soli, łyżkę wódki, łyżkę oleju, jarzynkę, białko i łyżkę mąki ziemniaczanej.
  2. 2. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso i odstawiamy na 30 minut.
  3. 3. Przygotowujemy sos, mieszając 2 łyżki sosu sojowego, łyżeczkę cukru, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej oraz pół szklanki wody.
  4. 4. Na mocno rozgrzanym oleju smażymy przez 2 minuty mięso, po czym wyjmujemy je na talerz.
  5. 5. Drobno pokrojony seler, pieczarki i groszek smażymy przez minutę i również przekładamy na talerz.
  6. 6. Z patelni zlewamy nadmiar tłuszczu i wkładamy na nią cebulę.
  7. 7. Dodajemy sól, czosnek, ostrą paprykę i wszystko podsmażamy przez pół minuty.
  8. 8. Następnie ponownie dodajemy mięso, seler, pieczarki i groszek, zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i podgrzewamy przez około 1,5 godziny aż sos zgęstnieje.
  9. 9. Baraninę podajemy na ciepło z ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Złożoność przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.068