Baranina na sposób chiński

Baranina na sposób chiński
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Groszek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina na sposób chiński
  1. 1. Mieszamy łyżeczkę soli, łyżkę wódki, łyżkę oleju, jarzynkę, białko i łyżkę mąki ziemniaczanej.
    Mieszamy łyżeczkę soli, łyżkę wódki, łyżkę oleju, jarzynkę, białko i łyżkę mąki ziemniaczanej.
  2. 2. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso i odstawiamy na 30 minut.
  3. 3. Przygotowujemy sos, mieszając 2 łyżki sosu sojowego, łyżeczkę cukru, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej oraz pół szklanki wody.
  4. 4. Na mocno rozgrzanym oleju smażymy przez 2 minuty mięso, po czym wyjmujemy je na talerz.
  5. 5. Drobno pokrojony seler, pieczarki i groszek smażymy przez minutę i również przekładamy na talerz.
  6. 6. Z patelni zlewamy nadmiar tłuszczu i wkładamy na nią cebulę.
  7. 7. Dodajemy sól, czosnek, ostrą paprykę i wszystko podsmażamy przez pół minuty.
  8. 8. Następnie ponownie dodajemy mięso, seler, pieczarki i groszek, zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i podgrzewamy przez około 1,5 godziny aż sos zgęstnieje.
  9. 9. Baraninę podajemy na ciepło z ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Złożoność przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.837