Baranina z dymką

Baranina z dymką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina z dymką
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w bardzo cienkie plastry, po czym nacieramy każdy mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.
    Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w bardzo cienkie plastry, po czym nacieramy każdy mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.
  2. 2. Mieszamy sos sojowy, wódkę, sól, ocet i cukier.
  3. 3. Na rozgrzanej patelni kładziemy mięso i smażymy przez 30 sekund, po czym wyjmujemy je i osuszamy z nadmiaru tłuszczu.
  4. 4. Dwie łyżki oleju rozgrzewamy na patelni, wkładamy cebulę i smażymy ją przez pół minuty.
  5. 5. Do usmażonej cebuli dodajemy mięso i sos wymieszany z posiekanym czosnkiem oraz imbirem, i całość smażymy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.225