Duszona kaczka z pieczarkami i bakaliami

Duszona kaczka z pieczarkami i bakaliami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Orzech  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Kaczka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona kaczka z pieczarkami i bakaliami
  1. 1. Kaczkę dokładnie myjemy i nacieramy solą.
    Kaczkę dokładnie myjemy i nacieramy solą.
  2. 2. Tak przygotowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.
  3. 3. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 30 minut.
  4. 4. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę piekarnika i dopiekamy mięso pod przykryciem.
  5. 5. Z upieczonej kaczki usuwamy kości, a mięso dzielimy na pięciocentymetrowe kawałki.
  6. 6. Cebulę i czosnek obieramy, płuczemy i osuszamy.
  7. 7. Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
  8. 8. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy drobno posiekaną cebulę.
  9. 9. Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i kawałki kaczki.
  10. 10. W trakcie smażenia dodajemy cukier, drobno pokrojone pieczarki, rodzynki, orzechy, pieprz cayenne i przyprawę typu jarzynka.
  11. 11. Całość dusimy jeszcze przez kilkanaście minut.
  12. 12. Na talerzu posypujemy posiekaną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.773