Duszona kaczka z pieczarkami i bakaliami

Duszona kaczka z pieczarkami i bakaliami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Orzech  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Kaczka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona kaczka z pieczarkami i bakaliami
  1. 1. Kaczkę dokładnie myjemy i nacieramy solą.
    Kaczkę dokładnie myjemy i nacieramy solą.
  2. 2. Tak przygotowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.
  3. 3. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 30 minut.
  4. 4. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę piekarnika i dopiekamy mięso pod przykryciem.
  5. 5. Z upieczonej kaczki usuwamy kości, a mięso dzielimy na pięciocentymetrowe kawałki.
  6. 6. Cebulę i czosnek obieramy, płuczemy i osuszamy.
  7. 7. Papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
  8. 8. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy drobno posiekaną cebulę.
  9. 9. Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i kawałki kaczki.
  10. 10. W trakcie smażenia dodajemy cukier, drobno pokrojone pieczarki, rodzynki, orzechy, pieprz cayenne i przyprawę typu jarzynka.
  11. 11. Całość dusimy jeszcze przez kilkanaście minut.
  12. 12. Na talerzu posypujemy posiekaną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.388