Zupa rybaków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Chleb żytni razowy  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa rybaków
  1. 1. Sprawione karpie kroimy na mniejsze kawałki. Porcje ryby solimy, nacieramy octem, pieprzem, pokrojoną natką pietruszki. Ryby obkładamy plasterkami cebuli i listkiem laurowym.
  2. 2. Tak przygotowanego karpia odstawiamy w chłodne miejsce. Po 7-12 godzinach zalewamy go gorącą wodą i trzymamy pod przykryciem przez około 20 minut.
  3. 3. Po upływie tego czasu zagotowujemy rybę. Gdy już będzie miękka zdejmujemy ją z ognia. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę chleb i śmietanę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.857