Kotlety baranie w sosie majerankowym

Kotlety baranie w sosie majerankowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
2
Średnia 2 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety baranie w sosie majerankowym
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry.
    Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry.
  2. 2. Zalewamy zsiadłym mlekiem i odstawiamy w chłodne miejsce na 6-8 godzin.
  3. 3. Ponownie opłukujemy i osuszamy.
  4. 4. Mięso nacieramy solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny, odstawiamy na pół godziny.
  5. 5. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  6. 6. Mieszamy olej, sól, pieprz, majeranek, sok z dwóch cytryn i polewamy mięso.
  7. 7. Potrawę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Czas pieczenia ok.1 godz.
  8. 8. Podajemy z ryżem i zieloną sałatą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.241