Kotlety baranie w sosie majerankowym

Kotlety baranie w sosie majerankowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
2
Średnia 2 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety baranie w sosie majerankowym
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry.
    Baraninę myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry.
  2. 2. Zalewamy zsiadłym mlekiem i odstawiamy w chłodne miejsce na 6-8 godzin.
  3. 3. Ponownie opłukujemy i osuszamy.
  4. 4. Mięso nacieramy solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny, odstawiamy na pół godziny.
  5. 5. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  6. 6. Mieszamy olej, sól, pieprz, majeranek, sok z dwóch cytryn i polewamy mięso.
  7. 7. Potrawę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Czas pieczenia ok.1 godz.
  8. 8. Podajemy z ryżem i zieloną sałatą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.818