Baranina duszona w winie

Baranina duszona w winie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.85
13
Średnia 2.85 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Mleko zsiadłe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina duszona w winie
  1. 1. Baraninę myjemy, osuszamy, zalewamy zsiadłym mlekiem i odstawiamy na kilka godzin.
    Baraninę myjemy, osuszamy, zalewamy zsiadłym mlekiem i odstawiamy na kilka godzin.
  2. 2. Po wyjęciu z marynaty ponownie myjemy i suszymy mięso. Następnie obsmażamy je w garnku na rozgrzanym maśle.
  3. 3. Oddzielnie smażymy cebulę do momentu aż nabierze złocistego koloru. Mięso mieszamy z cebulą, po czym wlewamy wino i wodę tak, aby dno garnka było zakryte. Na koniec dodajemy sól, pieprz, czosnek i liść laurowy.
  4. 4. Całość dusimy około 50 minut aż mięso stanie się miękkie.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.568