Baranina pieczona w sosie własnym

Baranina pieczona w sosie własnym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.29
14
Średnia 3.29 / 5 (14 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec barani  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko zsiadłe  g  x   kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina pieczona w sosie własnym
  1. 1. Opłukane i osuszone mięso zalewamy zsiadłym mlekiem i wstawiamy na noc do lodówki.
    Opłukane i osuszone mięso zalewamy zsiadłym mlekiem i wstawiamy na noc do lodówki.
  2. 2. Po upływie wyznaczonego czasu płuczemy i dokładnie wycieramy.
  3. 3. Mięso nacinamy w kilku miejscach, a w powstałych otworach umieszczamy pokrojony czosnek.
  4. 4. Tak przygotowane mięso nacieramy sokiem z cytryny zmieszanym z solą i pieprzem.
  5. 5. Brytfannę smarujemy oliwą i wkładamy do niej mięso. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.
  6. 6. Po upływie wyznaczonego czasu podlewamy baraninę szklanką gorącej wody i pieczemy pod przykryciem kolejne dwie godziny. Co jakiś czas polewamy sosem spod pieczeni.
  7. 7. Gotowe mięso podajemy przybrane, np. bazylią.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.734