Baranina pieczona w sosie własnym

Baranina pieczona w sosie własnym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.31
13
Średnia 3.31 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec barani  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko zsiadłe  g  x   kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina pieczona w sosie własnym
  1. 1. Opłukane i osuszone mięso zalewamy zsiadłym mlekiem i wstawiamy na noc do lodówki.
    Opłukane i osuszone mięso zalewamy zsiadłym mlekiem i wstawiamy na noc do lodówki.
  2. 2. Po upływie wyznaczonego czasu płuczemy i dokładnie wycieramy.
  3. 3. Mięso nacinamy w kilku miejscach, a w powstałych otworach umieszczamy pokrojony czosnek.
  4. 4. Tak przygotowane mięso nacieramy sokiem z cytryny zmieszanym z solą i pieprzem.
  5. 5. Brytfannę smarujemy oliwą i wkładamy do niej mięso. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.
  6. 6. Po upływie wyznaczonego czasu podlewamy baraninę szklanką gorącej wody i pieczemy pod przykryciem kolejne dwie godziny. Co jakiś czas polewamy sosem spod pieczeni.
  7. 7. Gotowe mięso podajemy przybrane, np. bazylią.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.761