Omlet z cielęciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec cielęcy / szynka cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Omlet z cielęciną
  1. 1. Pokrojony w paski boczek podsmażamy.
  2. 2. Na wytopionym z boczku tłuszczu rumienimy pokrojone w kostkę mięso.
  3. 3. Do cielęciny dodajemy drobno pokrojone i oczyszczone papryki, sparzone i obrane ze skórki pomidory oraz posiekaną cebulę.
  4. 4. Całość dusimy do całkowitego rozgotowania warzyw.
  5. 5. Zdejmujemy przykrywkę i odparowujemy nadmiar powstałego sosu. Doprawiamy mieloną papryką.
  6. 6. Wrzucamy paski boczku, łączymy ze śmietaną i natką pietruszki.
  7. 7. Przygotowujemy omlet, mleko, jaja i sól ubijamy na jednolitą masę. Ciasto wlewamy na rozgrzane, roztopione masło i smażymy na dużym ogniu przez około 5 minut.
  8. 8. Na przygotowane omlety nakładamy mięsny farsz i składamy na pół.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.883