Pieczeń na dziko

Pieczeń na dziko
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Konfitura z moreli  g  x   kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń na dziko
  1. 1. Mięso formujemy w kształtny kawałek, zwijamy nitką i solimy.
    Mięso formujemy w kształtny kawałek, zwijamy nitką i solimy.
  2. 2. Marynatę przyrządzamy z zagotowanego białego wina z sokiem z cytryny, nasionami jałowca, zielem angielskim, goździkiem, liściem laurowym i pieprzem.
  3. 3. Ułożoną w naczyniu pieczeń zalewamy marynatą i odstawiamy na 3-4 dni.
  4. 4. Po upływie czasu marynowania, pieczeń wyjmujemy z marynaty, osuszamy i obsmażamy na oleju ze wszystkich stron.
  5. 5. Wkładamy do brytfanny, polewamy przecedzoną marynatą i dodajemy powidła.
  6. 6. Pieczemy przez 1,5 godz w temperaturze 180°C.
  7. 7. Do upieczonego mięsa dodajemy bulion wymieszany z mąką. Wszystko doprowadzamy do wrzenia.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.778