Baranina z cukinią

Baranina z cukinią
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko zsiadłe  g  x   kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina z cukinią
  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, zalewamy zsiadłym mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
    Mięso myjemy, osuszamy, zalewamy zsiadłym mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
  2. 2. Po upływie tego czasu baraninę ponownie płuczemy, osuszamy i kroimy na 5 centymetrowe kawałki.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę i lekko zrumieniamy na niej cebulę i mięso.
  4. 4. Po kilku minutach dodajemy pomidor, czosnek, pietruszkę, sól, pieprz i dusimy wszystko przez godzinę.
  5. 5. Cukinie obieramy i kroimy wzdłuż na połowę.
  6. 6. Następnie smażymy je na złoty kolor na pozostałej oliwie, dodajemy do baraniny i dusimy przez 20-30 minut.
  7. 7. Baraninę podajemy z ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.514