Pasztet z ryby we francuskim cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Wywar z ryby  g  x   kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z ryby we francuskim cieście
  1. 1. Z ciasta francuskiego wykrawamy dwa placki w kształcie prostokątów.
  2. 2. Rybę oczyszczamy, płuczemy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny.
  3. 3. Obsmażamy rybę z każdej strony na maśle.
  4. 4. W osobnym garnku dusimy na maśle posiekaną cebulę i pieczarki, podlewamy wszystko winem i wywarem z ryby.
  5. 5. Dusimy całość do momentu aż utworzy się zawiesisty sos. Doprawiamy pieprzem, solą, suszonymi ziołami oraz sokiem z cytryny. Dodajemy żółtka jaj.
  6. 6. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem układamy płat ciasta. Na nim kładziemy pokrojoną na kawałki rybę, którą przykrywamy drugim płatem ciasta.
  7. 7. Całość wstawiamy na kilka minut do piekarnika. Pasztet podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.735