Zupa z pieczonej dyni

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Skrzydło z kury  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pasternak  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z pieczonej dyni
  1. 1. Mięso dokładnie opłucz pod zimną, bieżącą wodą.
  2. 2. Włóż skrzydło do garnka, zalej wodą i gotuj przez 3 godziny na wolnym ogniu. Podczas gotowania usuwaj szumowiny.
  3. 3. Dynię obierz ze skóry, usuń pestki i umyj.
  4. 4. Pozostałe warzywa obierz i umyj.
  5. 5. Do wywaru mięsnego dodaj pokrojoną marchew, seler i połowę ilości pietruszki. Gotuj do miękkości.
  6. 6. Pora pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na patelni, na rozgrzanym oleju.
  7. 7. Pozostałą pietruszkę oraz pasternak i dynię pokrój w kostkę, a następnie posyp je przyprawami.
  8. 8. Dość dużą blachę posmaruj olejem, ułóż na niej pokrojone warzywa.
  9. 9. Wstaw blachę z warzywami do piekarnika nagrzanego do około 200°C i piecz, aż warzywa staną się miękkie.
  10. 10. Połącz upieczone warzywa z podsmażonym porem i zmiksuj.
  11. 11. Powoli dodawaj przygotowany wywar. Wymieszaj.
  12. 12. Podgrzej zupę i dopraw do smaku przyprawami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.835