Zupa z pieczonej dyni

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Skrzydło z kury  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Kurkuma  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pasternak  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z pieczonej dyni
  1. 1. Mięso dokładnie opłucz pod zimną, bieżącą wodą.
  2. 2. Włóż skrzydło do garnka, zalej wodą i gotuj przez 3 godziny na wolnym ogniu. Podczas gotowania usuwaj szumowiny.
  3. 3. Dynię obierz ze skóry, usuń pestki i umyj.
  4. 4. Pozostałe warzywa obierz i umyj.
  5. 5. Do wywaru mięsnego dodaj pokrojoną marchew, seler i połowę ilości pietruszki. Gotuj do miękkości.
  6. 6. Pora pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na patelni, na rozgrzanym oleju.
  7. 7. Pozostałą pietruszkę oraz pasternak i dynię pokrój w kostkę, a następnie posyp je przyprawami.
  8. 8. Dość dużą blachę posmaruj olejem, ułóż na niej pokrojone warzywa.
  9. 9. Wstaw blachę z warzywami do piekarnika nagrzanego do około 200°C i piecz, aż warzywa staną się miękkie.
  10. 10. Połącz upieczone warzywa z podsmażonym porem i zmiksuj.
  11. 11. Powoli dodawaj przygotowany wywar. Wymieszaj.
  12. 12. Podgrzej zupę i dopraw do smaku przyprawami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.813