Omlety z wędliną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wędzona  g  x   kcal =  kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Omlety z wędliną
  1. 1. Pokrojoną w kostkę szynkę wrzucamy na rozgrzane masło (2 łyżki).
  2. 2. Kiedy będzie już chrupiąca, dodajemy do niej posiekaną cebulę.
  3. 3. Do zrumienionej cebuli wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, posiekany szczypiorek i sparzonego, obranego ze skórki, rozdrobnionego pomidora.
  4. 4. Dusimy pod przykryciem do całkowitego rozgotowania warzyw.
  5. 5. Zdejmujemy przykrywkę i odparowujemy nadmiar powstałego sosu.
  6. 6. Całość doprawiamy posiekanym tymiankiem i szczypiorkiem.
  7. 7. Przygotowujemy omlet, słodką śmietankę, jaja, sól i pieprz ubijamy na jednolitą masę.
  8. 8. Ciasto wlewamy na roztopione masło i smażymy na dużym ogniu przez około 5 minut.
  9. 9. Na przygotowane omlety nakładamy farsz, posypujemy startym serem i składamy na pół.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.667