Omlety z wędliną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wędzona  g  x   kcal =  kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Omlety z wędliną
  1. 1. Pokrojoną w kostkę szynkę wrzucamy na rozgrzane masło (2 łyżki).
  2. 2. Kiedy będzie już chrupiąca, dodajemy do niej posiekaną cebulę.
  3. 3. Do zrumienionej cebuli wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, posiekany szczypiorek i sparzonego, obranego ze skórki, rozdrobnionego pomidora.
  4. 4. Dusimy pod przykryciem do całkowitego rozgotowania warzyw.
  5. 5. Zdejmujemy przykrywkę i odparowujemy nadmiar powstałego sosu.
  6. 6. Całość doprawiamy posiekanym tymiankiem i szczypiorkiem.
  7. 7. Przygotowujemy omlet, słodką śmietankę, jaja, sól i pieprz ubijamy na jednolitą masę.
  8. 8. Ciasto wlewamy na roztopione masło i smażymy na dużym ogniu przez około 5 minut.
  9. 9. Na przygotowane omlety nakładamy farsz, posypujemy startym serem i składamy na pół.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.807