Faszerowany rostbef wołowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rostbef wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Faszerowany rostbef wołowy
  1. 1. Opłukane mięso lekko rozbijamy tłuczkiem i skrapiamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Odstawiamy je na pół godziny.
  3. 3. Po upływie tego czasu przyprawiamy je solą, pieprzem i obsypujemy mąką.
  4. 4. Połowę masła rozgrzewamy w garnku, wkładamy mięso i zarumieniamy je ze wszystkich stron.
  5. 5. Do mięsa wlewamy pół szklanki wody, przykrywamy je pokrywką i dusimy przez godzinę. W razie potrzeby podlewamy wodą.
  6. 6. Cebulę obieramy, płuczemy, bardzo drobno siekamy i smażymy na pozostałym maśle, nie doprowadzając do zrumienienia.
  7. 7. Dodajemy do niej starty chleb razowy, sól, pieprz, a na końcu żółtko.
  8. 8. Prawie miękką pieczeń wyjmujemy i studzimy. Ostudzoną pieczeń kroimy na cienkie plastry, nie dokrawając mięsa do końca.
  9. 9. W co drugie nacięcie w mięsie wkładamy warstwę farszu i ściskamy je.
  10. 10. Do pozostałego w garnku sosu dodajemy cebulę oraz pół szklanki wody i mieszamy.
  11. 11. Wołowinę wkładamy do sosu i dusimy przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.706