Faszerowany rostbef wołowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rostbef wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Faszerowany rostbef wołowy
  1. 1. Opłukane mięso lekko rozbijamy tłuczkiem i skrapiamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Odstawiamy je na pół godziny.
  3. 3. Po upływie tego czasu przyprawiamy je solą, pieprzem i obsypujemy mąką.
  4. 4. Połowę masła rozgrzewamy w garnku, wkładamy mięso i zarumieniamy je ze wszystkich stron.
  5. 5. Do mięsa wlewamy pół szklanki wody, przykrywamy je pokrywką i dusimy przez godzinę. W razie potrzeby podlewamy wodą.
  6. 6. Cebulę obieramy, płuczemy, bardzo drobno siekamy i smażymy na pozostałym maśle, nie doprowadzając do zrumienienia.
  7. 7. Dodajemy do niej starty chleb razowy, sól, pieprz, a na końcu żółtko.
  8. 8. Prawie miękką pieczeń wyjmujemy i studzimy. Ostudzoną pieczeń kroimy na cienkie plastry, nie dokrawając mięsa do końca.
  9. 9. W co drugie nacięcie w mięsie wkładamy warstwę farszu i ściskamy je.
  10. 10. Do pozostałego w garnku sosu dodajemy cebulę oraz pół szklanki wody i mieszamy.
  11. 11. Wołowinę wkładamy do sosu i dusimy przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.793