Omlet z boczkiem i pomidorami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Omlet z boczkiem i pomidorami
  1. 1. Na rozgrzanej patelni z masłem(1łyżka) smażymy pozbawione skóry plastry boczku.
  2. 2. Chrupiący boczek wyjmujemy z tłuszczu i owijamy w folię, aby nie wystygł.
  3. 3. Na tym samy tłuszczu podsmażymy pokrojony czosnek, który także wyławiamy.
  4. 4. Na tłuszcz kładziemy sparzone, obrane ze skórki, grubo pokrojone pomidory, zwiększamy ogień, przykrywamy i smażymy przez około 8 minut.
  5. 5. Przygotowujemy omlet, mleko, jaja i sól ubijamy na jednolitą masę. Ciasto wlewamy na roztopione masło i smażymy na dużym ogniu przez około 5 minut.
  6. 6. Na przygotowane omlety kładziemy plastry boczku i pomidora.
  7. 7. Posypujemy pieprzem, skrapiamy sosem sojowym i składamy na pół.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.344