Ciasto z cukinii

Ciasto z cukinii
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.33
3
Średnia 2.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka pełnoziarnista orkiszowa  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Lukier mleczny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z cukinii
  1. 1. Na grubej tarce ścieramy umytą cukinię.
    Na grubej tarce ścieramy umytą cukinię.
  2. 2. Orzechy włoskie drobno siekamy.
  3. 3. Jaja ubijamy, jednocześnie dodając stopniowo olej, wanilię i cukier.
  4. 4. Mąkę pszenną i orkiszową, proszek do pieczenia, cynamon, sodę i sól mieszamy razem w misce.
  5. 5. Dodajemy ubite jaja, mieszamy i zagniatamy ciasto.
  6. 6. Dodajemy orzechy oraz cukinię, mieszamy.
  7. 7. Smarujemy formę masłem i obsypujemy ją bułką tartą.
  8. 8. Przekładamy ciasto do formy i pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.
  9. 9. Polewamy ciasto przygotowanym lukrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.209