Ciasto z cukinii

Ciasto z cukinii
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.33
3
Średnia 2.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka pełnoziarnista orkiszowa  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Lukier mleczny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z cukinii
  1. 1. Na grubej tarce ścieramy umytą cukinię.
    Na grubej tarce ścieramy umytą cukinię.
  2. 2. Orzechy włoskie drobno siekamy.
  3. 3. Jaja ubijamy, jednocześnie dodając stopniowo olej, wanilię i cukier.
  4. 4. Mąkę pszenną i orkiszową, proszek do pieczenia, cynamon, sodę i sól mieszamy razem w misce.
  5. 5. Dodajemy ubite jaja, mieszamy i zagniatamy ciasto.
  6. 6. Dodajemy orzechy oraz cukinię, mieszamy.
  7. 7. Smarujemy formę masłem i obsypujemy ją bułką tartą.
  8. 8. Przekładamy ciasto do formy i pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.
  9. 9. Polewamy ciasto przygotowanym lukrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.331