Pikantny deser gruszkowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Gruszka  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Cynamon Laska  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pikantny deser gruszkowy
  1. 1. Dokładnie myjemy owoce, osuszamy je i odcinamy górne części wraz z ogonkiem.
  2. 2. Za pomocą widelca robimy na powierzchni gruszek niewielkie rowki.
  3. 3. Goździki wtykamy w nacięcia na gruszkach.
  4. 4. Ustawiamy gruszki pionowo w wysokim garnku albo naczyniu żaroodpornym.
  5. 5. Mieszamy wodę z cukrem, sokiem z cytryny oraz przyprawami.
  6. 6. Powstałym sosem polewamy gruszki.
  7. 7. Całość przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez 25-35 minut. Od czasu do czasu mieszamy, aby owoce nie przywarły do dna. Zamiast gotować, możemy wstawić gruszki do piekarnika rozgrzanego do około 165°C i piec przez 1-1,5 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.533