Pasztet wegetariański

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet wegetariański
  1. 1. Cukinię kroimy w cienkie pół plastry, lekko solimy i odstawiamy na chwilę. Następnie smażymy ją z obu stron na oliwie.
  2. 2. Jogurt miksujemy wraz z białym serem i startą cebulą. Pod koniec dodajemy starty żółty ser, posiekaną natkę, sól i pieprz.
  3. 3. W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę, studzimy i wlewamy do masy serowej.
  4. 4. Wąską formę wykładamy przezroczystą folią spożywczą. Na dnie układamy plastry cukinii, a na nich rozsmarowujemy masę serową.
  5. 5. Pasztet z wierzchu przykrywamy końcówkami folii i na jakiś czas wstawiamy do lodówki. Przed podaniem przyozdabiamy pomidorami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.748